Goed sanitair is het halve werk

Wat we onder sanitair verstaan, verschilt van mens tot mens. De een vindt alleen een douche, bad en wastafel onder sanitair vallen, de ander noemt alles wat aan meubelstukken in badkamers en toiletten te vinden is, dus ook badkamerkastjes en toiletrolhouders, sanitair. Over de exacte definitie van sanitair gaan we het hier niet hebben, wel over de functie van sanitair. Want goed sanitair is het halve werk als het aankomt op hygiëne. In de volgende paragrafen zal ik je vertellen waarom dat het geval is.

Goed sanitair

Onder goed sanitair versta ik overigens niet direct sanitair uit de hoogste prijscategorie. Dat hoeft helemaal niet als je het over goed sanitair hebt, want ook voor minder geld kun je goede meubelen aanschaffen voor in de badkamer en in het toilet (net als goede douchecabines en ligbaden, maar dat even ter zijde). Vooral in webshops kun je tegenwoordig voor goede prijzen sanitair aanschaffen. Kijk maar eens in de webshop van http://sanitairkamer.nl/ of Sani Dump (www.sanidump.nl). In deze online winkels zie je gelijk dat het met de prijzen van sanitair wel meevalt. En ik kan je verzekeren dat bovenstaande twee bedrijven goed sanitair in het assortiment hebben.

Goed sanitair is hygiënisch

Als ik zeg dat goed sanitair het halve werk is, bedoel ik dat uit hygiënisch oogpunt. Het is namelijk zo dat goed sanitair gemakkelijk schoon te houden is. Het gevolg is dan dat ruimtes waar sanitair te vinden is, hierboven las je al even welke ruimtes dat zijn, dus hygiënischer zijn. Neem bijvoorbeeld een hangend toilet, een voorbeeld van goed sanitair. Door zo’n hangende pot, is het eenvoudig om rond deze wc schoon te maken. Je kunt er goed onder met een bezem of dweil. Het gevolg: een hogere hygiëne.

You may also enjoy...