Maak je tuin klaar voor de zomer

Het is al heerlijk weer, en de aankomende weken zal dit ook zo blijven. Dat betekent natuurlijk elk weekend vrienden over de vloer en heerlijk barbecueën. Het is dan nu wel tijd om je tuin zomerklaar te maken. Waar moet je dan eigenlijk allemaal op letten? En waar moet je beginnen met de tuin zomerklaar maken?

Plan van aanpak

Stap 1 is een plan maken. Inventariseer eens in de tuin wat er allemaal een opknapbeurt kan gebruiken. Als je dit allemaal overzichtelijk op papier hebt, hoef je maar één maal naar de winkel om spullen te kopen. Wat veel mensen nog wel eens vergeten is het testen van de verlichting. Test dit altijd even voordat je bezoek er is. Een avond in het donker zitten is ook niet erg gezellig.

Plaats de spullen

De tuinmeubelen kunnen weer uit de schuur gehaald worden. Zoek een mooi plekje uit en stof hem even. Na een winter in de schuur te hebben gelegen, kan een meubel nogal vies worden.

Details

De details maken je tuin vaak. Hierbij kan je denken aan leuke plantjes en allerlei leuke accessoires. Een van de dingen die vaak niet kan ontbreken in de tuin is een barbecue. Ga je liever voor een houtskool BBQ of een gas BBQ? Keuzes die je allemaal moet maken voordat je je barbecue feestje organiseert.

Last but nog least, zorg ervoor dat je tuin past bij jou. Je moet je wel thuis kunnen voelen in je eigen tuin. Dus de laatste tip luidt als volgt: pas de tuin lekker aan aan je eigen stijl.

 

 

You may also enjoy...