Wonen in een studio: te krap voor een mooie inrichting?

Tja, dan heb je eindelijk jouw eigen studio en wil je er iets moois van maken, maar wordt het een heel gepuzzel om al jouw wensen op deze kleine ruimte waar te maken? Dan wil ik je graag helpen met wat tips. Want ook in een kleine ruimte kan je leuk wonen. Maak van jouw studio ook jouw eigen thuis.

Schep ruimte

Misschien ligt het erg voor de hand: maar schep ruimte in jouw huisje. Niet alleen echte ruimte door veel handige opruimplekken te gebruiken, maar ook door slim kleurgebruik. Wees zuinig met donkere kleuren. Een licht vertrek oogt immers ruimer. Hou de muren wit, bijvoorbeeld. En zorg, door gebruik van gekleurde accessoires, voor jouw eigen favoriete kleurstijl. Voor slimme opruimplekken kan je denken aan een bed en bank in één (inderdaad: de slaapbank), een hocker of mooie opbergmanden onder je tafel.

Ga de lucht in en ruim op

Waarom zou je alleen je vloeroppervlakte gebruiken, als je ook nog ruimte daarboven hebt…Ga voor een hoogslaper, waaronder je een knus hoekje kunt maken of een bureautje kan plaatsen. Neem hoge kasten en berg zo jouw spullen mooi op. Zorg voor een handig krukje om bij de hogere planken te kunnen. En ban alle overbodige spullen. Zo blijft er ruimte over voor de dingen die echt nodig zijn. Als je deze functionele spullen koopt in mooie uitvoeringen en favoriete kleuren, dienen ze ook meteen voor blikvangers in jouw eigen interieur.

You may also enjoy...